2014. április 13., vasárnap

Sárgaborsó leves - CH diétához is



 

Hozzávalók:

50 g petrezselyemgyökér
100 g sárgarépa
250 g sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kis darab füstölt sonka
2 babérlevél
néhány szál petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő  ízlés szerint
1,5 l víz (ezt ahogy elfő, pótlom)

Rántáshoz:

2-3 ek. napraforgó étolaj vagy kókuszolaj
25 g teljes kiőrlésű liszt
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika

A répát, gyökeret kockára vágom, felteszem főni a hagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, ételízesítővel, sonkával és a sárgaborsóval.

Elkészítem a fokhagymás-pirospaprikás rántást.

A rántással sűrítem, majd puhulásig főzöm.

2,5 liter levesünk lett.
A teljes adagban 160 g CH van. Ha egy adagra fél litert számítok, akkor 1 adagban 32 g CH van.

Nincsenek megjegyzések: