Hozzávalók:
50 g petrezselyemgyökér
100 g sárgarépa
250 g sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 kis darab füstölt sonka
2 babérlevél
néhány szál petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1,5 l víz (ezt ahogy elfő, pótlom)
Rántáshoz:
2-3 ek. napraforgó étolaj vagy kókuszolaj
25 g teljes kiőrlésű liszt
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
A répát, gyökeret kockára vágom, felteszem főni a hagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, ételízesítővel, sonkával és a sárgaborsóval.
Elkészítem a fokhagymás-pirospaprikás rántást.
A rántással sűrítem, majd puhulásig főzöm.
2,5 liter levesünk lett.
A teljes adagban 160 g CH van. Ha egy adagra fél litert számítok, akkor 1 adagban 32 g CH van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése